måndag 21 juni 2010

Elizabeth Zimmerman´s Knitters Almanac


Knitters Almanac - Projects for each month of the year. Författare: Elizabeth Zimmermann. Förlag: Dover Publications 1981, häftad. Språk: engelska. Antal sidor: 160. ISBN10: 0486241785, ISBN13: 9780486241784

4 kommentarer:

 1. Jag verkligen älskar denna bok som någon gång för ganska många år sedan slank med i beställningen från en nätbokhandel, mest för att den var billig.

  EZs små anekdoter om hur hon tänker stickning och om livet runtomkring blandas med mönster som man kan använda som de är rakt av eller anpassa så att de passar sin egen smak. I slutet av varje kapitel kommer mönstren igen, sammanfattade.

  Vid första anblicken är mönstren och de stickade sakerna anskrämliga men leta rätt på folk som stickat ur boken och ni kommer att tappa hakan över de fiffiga och enkla konstruktionerna och över hur snyggt det faktiskt kan bli!

  SvaraRadera
 2. den ser så liten och anspråkslös ut - MEN den innehåller mycket!! Jag bläddrar i den då och då och stickar emellanåt en vante eller så, jag gillar särskilt EZ:s tankar om vad som ska stickas vidolika tidpunkter på året.
  Marianne L i Nyköping

  SvaraRadera
 3. Kombinera med en sökning på Zimmermann på Ravelry och du skall finna stickhimlen. Vad man kan göra med hjälp av EZ:s anvisningar saknar gräns. Håller med Liisa.

  SvaraRadera