fredag 21 maj 2010

Sticka småvarmt! : mössor, vantar, sockor, halsdukar, benvärmare, muddar och kragar

Sticka småvarmt! : mössor, vantar, sockor, halsdukar, benvärmare, muddar och kragar av Johanna Wallin.
144 sidor. Inbunden. Språk: Svenska. Förlag: Prisma 2009. ISBN10: 915185094X

8 kommentarer:

 1. En jättebra stickbok, med enkla och "vanliga" mönster på vantar och mössor mm som man lätt kan variera och ändra en perfekt basstickbok.
  Bra ideer tex att sätta fingermaskorna på säkerhetsnålar istället för på trådar, så genialt.
  En jättebra bok
  Eva

  SvaraRadera
 2. Gillar den här, den är så "Johannig".

  SvaraRadera
 3. Jag är lite kluven till denna bok. Å ena sidan är det fina basmönster i den, å andra sidan är de lite konstiga när man börjar sticka dem, stora och lösa. 80 maskor runt handleden för en pulsvärmare t ex känns väldigt mycket. Visst jag kan räkna om mönstren men då kan jag nästan lika gärna göra dem själv från början.

  SvaraRadera
 4. En lite smågullig bok med konseptet med set. Mössa sockor vantar. Jag älskar et gula setet. Håller med om att mönstrena är lite stora i storlekarna. Men jag väljer ofta andra garner så jag måste ändå räkna om. Rekommeneras som inspiration och tittbok.

  SvaraRadera
 5. Små, snabbstickade mönster blandas med lite större projekt. Jag gillar den här boken.

  SvaraRadera
 6. Tycker mycket om denna boken, har använt en del utav teknikerna till andra småprojekt och jag kommer att sticka flera utav mönstrena även i sin helhet. Johannas mönster och sätt att skriva tilltalar mig mycket...

  SvaraRadera
 7. Boken är i ett behändigt format. Lätt att ha i knät eller brevid garn nystanet.

  Fina och tydliga skisser/teckningar kompletterar de fotograferade bilderna på de stickade projekten.

  Jag gillar stycke uppdelningen i mönstren, det ger ett överskådligt och enkelt intryck att läsa mönstren. Redan här kan jag se var jag kan göra mina egna varianter av mönstret.

  En sak till som är bra, är att alternativa garner anges till mönstren. Jag är inte "låst" vid en garntyp, när jag ska sticka modellen.

  Boken ger en del tips och trix, även för mig som är van stickare.

  SvaraRadera
 8. Fantastiskt inspirerande bok som jag vann här på sidan! Många roliga och nytänkandemönster. Bra upplägg med grundmönster på vantar, sockar, mössor mm och till dessa olika varianter på förändringar.

  SvaraRadera